Hej, nu är jag här igen efter en vecka som gått väldigt fort.

Det är bra att ha piskan över sig för då går det fortare. Tavlor o bokhylla blev uppsatta i det nyrenoverade rummet. Sista fönstren putsade och golven torkade. Det blir så fint så jag tror jag flyttar dit.

Ett välkommet avbrott i arbetet blev kaffe o päronpaj hos Ulla o Lillan. Vi fick hjälp med omklädning av ett par stolar och Ulla hade gjort så fina armband som jag kan sälja i min lilla shop.

Owe lägger strömmingsskötar med Mikael o flickorna. Det blir god utdelning. Vi hjälps åt att få ur fisken ur nätet. Flickorna tycker inte om att vissa strömmingar måste bryta nacken för att komma loss. Vi får glitter på kinden av fjällen och doppar händerna i varmvatten för att inte frysa.

Onsdag e.m blev det stadsresa. Mikael o flickorna skulle hem o vi behövde handla.Vädret var bra så vi kunde ta Fjordingen. Nästan som berg o dalbana på Tivoli tyckte flickorna. Jag uppskattar att snabbt komma fram o tillbaka när tiden är knapp. Kvällen gick åt att lägga in sill, göra strömmingslåda, gäddpaté och marinerad böckling.

Torsdag morgon blev det snabbfrukost och sen göra färdkost åt våra gäster. Owe åkte från Örö strax före nio för att hämta Dackekretsens styrelse i Klintemåla. Det var renvatten dit nu. Jag förberedde lunchen,morotssoppa med kräftost och ostkaka m.sylt o grädde. Eldade pannan o braskaminen för trivselns skull. Dagen gick fort. Gästerna fick e.m kaffe o ett bastubad före middagen. Modiga badare i det tregradiga vattnet var värda en rejäl middag. Gäddpaté med brockoli, hollandaisesås o sallad var huvudrätten.

På fredag var det hemfärd efter lunch och för mig dags att städa o bädda rent. Vi åkte sen till stan igen för att köra hem Ulla o Lillan o komplettera matinköpen. Tvättade under tiden en maskin lakan. Kvällen blev splittrad med bakning och Tv-tittande . Lördagen var repris på torsdagen men med nya gäster, även de från Kalmar. Dom fick en fisksoppa till lunch med äppelkaka enligt Tovehult efteråt, gjord på egna äpplen. Vädret var inget vidare ,men gästerna var välklädda o kunde promenera trots det.Bastubadet var mansdominerat och kvinnorna iakttog sina mäns dopp, strategiskt placerade vid fönstret. Med god aptit intogs middagen,bestående av Kronhjortsstek med svampsås o gröna bönor.

På söndagen var det dimma ,men solen kom fram och gjorde hemfärden trevlig för våra gäster. Vi tog efter städningen båten till Händelöp och hade med oss goda matrester som vi delade med Olle o Aina på Horns udde. Härligt att sitta i uterummet och se dimman komma inrullande från havet. Natten o förmiddagen gick åt till tvätt av sängkläder. Bilen fick nya säkerhetsbälten i baksätet eftersom mössen hade gnagt på de gamla. Owe o jag tog en fika på Tant Grön o köpte goda ostar mitt emot. En tur till soptippen med skräp och pantning av flaskor ingick i e.m göromål. Vi kom inte iväg från stan förrän klockan sju. Tur att vi hade matrester kvar att äta på båten och tur att vi har bra navigationsinstrument,för dimman var tjock även idag.

Nu är det kvällste och sömn som gäller och sen en ny vecka med nya tag.

Vi hörs om en vecka.

Ps. Jag har plockat tussilago och pärlhyacint idag och vitsipporna har slagit ut.Ds